För dig som gillar feelgood-drama. Stort tack alla som röstat!
Och länk vidare ...

Av Lena Gennerud

Tack du som hjälpt mig få en flygande start på min roman. Röstningen är nu avslutad. Startkapitlen ligger kvar här för dig som vill läsa. Besök Vanjas Värld här. 

Om Lena, romankaraktären och mamma

Det började med att mamma blev sjuk. Nej, det började med att romankaraktären Vanja flög in i mitt bröst. När berättelsen var klar och manus var på väg till förlag blev mamma sjuk. 

– Jag vill så gärna vara med på bokreleasen, sa mamma.

Att få en bok utgiven på förlag tar tid, och jag visste inte hur mycket tid vi hade. Hm … Eva är designer och Stefan bokproducent. Med kollegors hjälp såg ”mammas bok” dagens ljus i en familjeutgåva nyår 20-21. Tågbiljett bokad, champagne köpt, och mamma väntade på sitt växelboende. Då fixade corona besöksförbud 🙁

Familjen i Göteborg rycker ut: boken till avdelningen, bubblande läsk och blommor till mor. Personalen är helt underbar! Mamma finklädd, datorn uppkopplad och vi skålar in nyår, ser varandra i ögonen genom skärmen. Champagnen dricker jag ensam i Stockholm. Men när jag läser högt för mamma är allt ändå rätt. 

Sedan dess har mycket hänt, och nu väntar förlagsutgåvan. Vanja vill flyga till mångas hjärtan. Därför tackar jag dig som röstat på bästa startkapitel. Det kommer vägleda mig i mina samtal med förlaget. Vi kallar er hjälpare Vanjas Vänner. Tack till dig och er alla!

Under tiden lever mamma på sitt nya boende och är lika underbar som alltid. Även om hon inte minns allt. Boken står i hennes rum och när jag besöker henne läser vi högt.

Lena Gennerud, författare till feelgood-dramat Flyg i skymning – Första boken om Vanja

 

Det är en extremt närvarande berättelse med mycket sinnlighet, en hel del magi, en väv som växer fram inför läsarens ögon.
Fjärlil nära
Johanna Wistrand
redaktör